Forside  n Unnuisarfik   n Priser    n    Udsigt    n    Ilulissat    n   Kontakt

Her ligger Unnuisarfik


I dagens Grønland bruger man kun det grønlandske navn "Ilulissat", som betyder isfjeldene.

I dag er Ilulissat Grønlands 3.største by og samtidig den mest betydningsfulde i forhold til turisttilstrømningen. Det er her turister til Nordgrønland lander og flyver eller sejler videre fra, til andre byer i det vidtstrakte og pragtfulde Nordgrønland.

Ilulissat har en meget smuk beliggenhed ved mundingen af den 56 km lange isfjord, der er fyldt med enorme isfjelde fra den mest produktive gletscher på den nordlige halvkugle. De største isfjelde strander ved mundingen af isfjorden på 250 - 300 meters dybde, og de kommer ikke fri før næste springflod, og balancepunktet ændres.

Ilulissat Isfjord blev i 2004 optaget på UNESCO's liste over World Heritage områder,dvs.steder som rummer værdier af betydning for hele menneskeheden og derfor bør bevares for eftertiden.

Byen er hovedby i Ilulissat Kommune, som har 5005 indbyggere (1.januar 2005), heraf 4533 i selve byen. De fleste af indbyggerne i byen er beskæftiget i fiskerindustrien og med fiskeri. Om sommeren fiskes der fra småbåde og joller ved Isfjeldsbanken. Om vinteren foregår fiskeriet længere inde i fjorden, hvor der fiskes fra isen. Al transport frem og tilbage om vinteren foregår på hundeslæde.

UNNUISARFIK  - tlf.: (+299)944210

 

© Unnuisarfik  -  tlf.: (+299) 944210

     

 

© www.unnuisarfik.gl